تحولات لبنان و فلسطین

مراسم نذری دادن در کنار همیاری و دوستی مردم، نشان دهنده فرهنگ، آداب و رسوم و عقاید و سنت‌های ماست.

نذری دادن روایتی از عشق و دلدادگی/سنتی که در تار و پود فرهنگ ایرانی به چشم می‌خورد
به گزارش قدس آنلاین ؛ بوی اسپند و بخار چای داغ، آش نذری وشله زرد خاطراتی است که در دل همه ما یادی آشنا دارد. مراسم عزاداری‌های با شکوهی که با رایحه غذای نذری یکی از شکوهمندترین مناسبت‌های مذهبی را به نمایش می‌گذارد. زیبایی‌های این مسیر سرشار از اخلاص است وبا هیچ دوربینی و هیچ زبانی قابل ثبت و قابل انتقال نیست.
نذری دادن روایتی از عشق ودلداگی/سنتی که در تار وپود فرهنگ ایرانی به چشم می‌خورد
 غذای نذری و سفره عزاداران حسینی یکی از مراسم‌های بی‌چون و چرای محرم است که از قدیم بین ما ایرانی‌ها رایج بوده و هنوز هم به قوت خود باقی است و کمتر کسی است که مهمان این سفره متبرک، نشده باشد.

نذری چنانکه از نامش بر می‌آید؛ عهدی است که شخص با برآورده شدن حاجت خود آن را ادا می‌کند. نذری تنها ویژه آئین مقدس اسلام نیست، بلکه تاریخ نشان می‌دهد که در دیگر ادیان هم این سنت وجود دارد.
نذورات بین مسلمانان به مناسبت‌های زیادی تقسیم می‌شود. ماه محرم هم از ایامی است که نذری در آن زیاد ادا می‌شود. آئین نذری دادن به عزاداران امام حسین (ع) سنتی دیرینه و پسندیده میان بیشتر مسلمانان به ویژه شیعیان دنیاست. در کشور ما ایران هم این نذری دادن در ایام محرم وجود دارد و تاسوعا و عاشورا این نذری دادن به اوج خود می‌رسد.
نذری دادن روایتی از عشق ودلداگی/سنتی که در تار وپود فرهنگ ایرانی به چشم می‌خورد
با نگاهی به گزارش‌های قرآنی این معنا به دست می‌آید که نذر دارای پیشینه است و در میان اقوام پیش از اسلام نیز رواج داشته است. از جمله خداوند در آیه ۳۵ سوره آل عمران  می فرماید :  همسر عمران با خود نذر می‌کند تا فرزندش را برای خدمت در راه خدا آزاد کند و خداوند نذرش را پذیرفت و آن زن مومن، فرزندش مریم (س) را به خدمت خانه خدا فرستاد.

نذر، عشقی که میوه توکل است

سفره نذری حاج علی هر سال محرم به پاست، حاج علی یکی از خادمان حرم امام رضاست که هر سال به واسطه غذای  نذری روز عاشورا به فقیران ومستضعفان کمک می‌کند.
نذری دادن روایتی از عشق ودلداگی/سنتی که در تار وپود فرهنگ ایرانی به چشم می‌خورد
حاج علی درباره علت این نذر می گوید:من بیست سال پیش  از خدا خواستم که دخترم شفا بگیرد دخترم  مریضی  سختی گرفته بود و دکترها می‌گفتند تنها کاری که بایدکرد دعا کردن هست. یک روز ظهر که خیلی دلم گرفته بود، به پابوس امام رضا (ع) رفتم و التماس کردم تا دخترم شفا پیدا کند. این طوری شد که الان بیست سال هست که من با عشق این سفره را پهن می‌کنم.

حاج علی معتقد است:انسان بعضی وقت‌ها دستش به هیچ چیز بند نیست و هیچ کاری نمی‌تواند انجام بدهد، این لحظه‌ها بی حکمت نیست. تنها کافیست سرنوشت رو به دست خدا بسپاریدو به او توکل کنید. مطمئن باشید خدا همیشه بهترین راه انتخاب می‌کند.

نذری سنتی  ۱۲۰ سال قدمت دارد

سید مهدی طباطبایی رئیس شورای هیات‌های مذهبی شهر مشهد درباره قدمت سنت نذری دادن  در گفتگو با خبرنگار ما می‌گوید:آیین نذری دادن یکی از قدیمی‌ترین واصیل‌ترین سنت‌ها در میان مردم ایران به شمار می‌آید. نذری دادن در هیات‌های مذهبی قدمتی بیش از ۱۲۰ سال دارد و می توان گفت یکی از سنت‌هایی ست که در تار وپود فرهنگ ایرانی به چشم می‌خورد.

نذری دادن روایتی از عشق ودلداگی/سنتی که در تار وپود فرهنگ ایرانی به چشم می‌خورد
 وی می‌افزاید: بخش بزرگی از نذوراتی که در میان مردم رواج دارد نذرهای خوراکی است در میان نذرهای خوراکی، شله از معروف‌ترین غذاهایی ست که در میان مردم مشهد محبوبیت زیادی دارد. آبگوشت، گوشت کوبیده وقیمه از دیگر غذاهایی است که در نذر های شهر مشهد به چشم می خورد.

رئیس شورای هیات‌های مذهبی شهر مشهد می‌گوید: خوشبختانه این روزها ما شاهد افزایش نذرهای فرهنگی در میان مردم هستیم. یکی از این نذرها نذر خون است.
نذری دادن روایتی از عشق ودلداگی/سنتی که در تار وپود فرهنگ ایرانی به چشم می‌خورد
وی می افزاید:سنت‌های پسندیده دیگری مثل کمک به ساخت وساز حسینیه ها، مدارس ومساجد، نذر اهدای کتب ادعیه برای هیات‌های مذهبی، نذر تهیه لباس مشکی برای سینه زنان حسینی ازجمله نذرهای فرهنگی به شمار می‌روند.

هرمشهدی میزبان یک زائر امام رضا (ع)

رئیس شورای هیات‌های مذهبی شهر مشهد معتقد است:یکی از زیباترین کارهای خیری که ما میتوانیم انجام دهیم، پذیرایی واسکان زائرین امام رضا (ع) است که مطمئنا ثوابی بی اندازه دارد. ما مردم مشهد همه زندگی خود را از برکت وجود آقا امام رضا (ع) داریم وچقدر شایسته است که هر خانواده مشهدی مهمان نواز  یکی از مهمانان امامش باشد.

طباطبایی در رابطه با فلسفه نذری دادن می‌گوید:کمک کردن به همنوعان کار پسندیده ای است که در آیات وروایات فراوانی به آن تاکید شده است. کمک به یتیمان واسیران ومستضعفان توسط وعاظ ما سفارش فراوان شده است. نذری دادن علاوه بر اینکه یک سنت نوعدوستانه محسوب می‌شود و ثواب فراوان دارد، موجب تزکیه وآرامش نفس  می‌شود.

وی می‌افزاید:ما می توانیم با فرهنگ سازی درست موجب افزایش آیین نذر ونذری دادن شویم. یکی از ثمرات این آیین مطلوب در این شرایط نابه سامان اقتصادی این است که با دستگیری از هم نوعان ما می‌توانیم آسیب‌های اجتماعی را در شهر وکشور خود کاهش دهیم.

طباطبایی گفت: در عزاداری امام حسین (ع) ما باید با توسل به سیدالشهدا، از ایشان کمک بخواهیم تا به معرفت وبصیرت دست پیدا کنیم. ماباید یزید زمان خود، امریکا و آل سعود را بشناسیم .
انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • ۱۸:۲۳ - ۱۴۰۲/۰۵/۰۵
    0 0
    من خیلی حسین را دوست دارم